Меню

Римореск крю классе кот де прованс роз сух

Вино «R» Cru Classe Cotes de Provence AOC Domaine de Rimauresq 2017 0.75л

Domaine de Rimauresq

гренаш, сира, кариньян, мурведр

Cotes de Provence AOС

Корпоратив, Новый год, Подарок ценителю, Торжество, Фуршет

Количество в упаковке

В самом сердце Прованса, недалеко от Тулона, расположились 60 гектаров виноградников винодельческого хозяйства Domaine de Rimauresq (Домен де Римореск заимствует свое имя у Rivière des Maures – «реки мавров», протекающей по территории хозяйства). Здесь, на уникальных почвах, состоящих из сланца, кварцевого песчаника, гальки и глины выращивают девять благородных сортов винограда: гренаш, кариньян, каберне совиньон, роль, сенсо, мурведр, тибурен, уни блан. Особенный микроклимат с влиянием ветра мистраль, расположение виноградников на высоте 140-190 м над уровнем моря являются частью исключительного терруара Domaine de Rimauresq, позволяющего производить как великолепные розовые так и белые и красные вина. Гордость Domaine de Rimauresq – гравитационная винодельня, позволяющая винограду и виноградному суслу перемещаться под силой собственной тяжести. Современный погреб на 500 гл оборудован системой микроклимата, создающей идеальные условия для выдержки и созревания вина.

Механический и ручной методы сбора урожая. Пневматические прессы. Предферментационная мацерация на мезге. Терморегулируемая алкогольная ферментация в ёмкостях из нержавеющей стали в течение 21 дня при температуре +20°С. Используются культурные расы дрожжей. 1 фильтрация. В течение 4 месяцев в ёмкостях из нержавеющей стали + 3 месяца в бутылках перед выпуском в продажу.

Коллекция трендовых и редких вин в современном и вместе с тем аутентичном стиле. Их производят небольшие хозяйства и потомственные виноделы. Так рождаются терруарные и неординарные вина, часто органические и биодинамические, не зависящие от принятых стандартов и оценок критиков.

Возраст лоз: ср. возраст 20 лет. Площадь виноградников: 39,19 га Выход сусла: 44 гл. Объём произ.-ва: 28000 бут./год.

Цвет вина чистый насыщенный розовый. Фруктовый букет полон ярких и ароматных тонов спелых фруктов с преобладанием тонов персика и груши с утончёнными минеральными оттенками; вкус вина прекрасно сбалансирован и ярко раскрашен сочными нотами спелых цитрусовых и цветов. Послевкусие продолжительное и сочное фруктово-ягодное.

Рекомендуется подавать к блюдам из белого мяса, зажаренному красному мясу, экзотическим блюдам.

«Distinctly better and more concentrated than its brother. A classic Provence rosé in the higher ranks. Great herbaceous nose, concentrated scents of spices and apricots. Fraicheur. On the palate good but soft acidity, iodine, salty feel to the tongue, citrus and herbs alongside peach and apricot. Balanced and at ease. Med+ finish. Very good. 15 pts @ Brand wijnimport tasting. Recommended to keep these for 1-2 years to develop a bit further and become more interesting. Yes, good rosé’s can age for sure!»

«One of the best Rose’s so far on our trip to Southern France. Water melon, almonds, flowers, spice. Good acidity and lengthy finish. Good stuff! »

«Perfect rose for my taste — in the magnum bottle. Lovely notes of berries, light but still with a delicious aftertaste that provides substance.»

«Slightly underwhelming. A bit too acidic for my taste. Had better roses in Provence »

«(3,8) 2016 is still too young to drink this very good rosé. Definitely gains quality with an extra year of waiting. Smell of peaches, white pepper, cherries. Flavours of peaches, cherries, herbs, apricots, white pepper. Minerality. @La Bordelaise, Brand, Noordman tasting, Oegstgeest»

«CS blend from Côtes de Provence that, if I didn’t know better, would swear was from Napa Valley. Blackberry and black cherry on the nose. Same dark fruit flavors on the palate, along with cedar and hint of peppercorn and a dry, warm, medium finish. Very enjoyable «rouge» from the Southern France region!»

«Top rosé cuvee of Rimauresq, half fermented on steel tanks, half on oak that has been used for 2 or 3 vintages already. Beautiful crisp and velvety soft! Strawberry, raspberry, touch of lime, red grapefruit, beautiful acidity, but what impresses me most is that velvety, almost creamy mouthfeel in a perfect finish. 13%»

«3.8/5.0 Eye: Pink salmon. Nose: grapefruit, strawberry, lemon, minerals. Palate; the same with hints of peach and orange zest. Fresh acidity, light body, mineral finish. Good, but should had been consumed 1-2 years ago: fruitiness is fading. »

«Trust the sommelier again! Asked for a wine to pair with steak tartare at dinner and was pleasantly surprised with this idea, a classy rosé that shows both body and subtlety. The winemaker has aged this half in stainless steel, half in oak and there is both the strawberry and peach profile as well as structure, soft integrated tannins and a backbone robust enough to hold the dish. Cheers! »

Читайте также:  Что делать с телом умершего кота

«Mol tasting: A rosé that good! Pronounced taste palate, good bodied, smooth mouth feel and a long finish. Enjoyed it!»

«Summer summer summer Vinous and peachy Aged well Perfect with couscous »

«Crisp and clean — perfect for a summer evening!»

«The way it should be. The Provence rose. Light, elegant. Drinkable. Light. »

«World class Rosé . Probably the best . »

«Already drinking very well. Don’t wait any longer. Refined and long, hints of vanilla and peach.»

«Great Rosé! Starting with the fantastic color, followed by a great flavors mix of fine red berries and cherries, citrus notes as well as some herbs and lavender. The medium acidity gives the wine a pleasent freshness and a light body. It is dry and the finish offers the complete aroma mix again for a good while. It is like a mediterranean summer day in a glass. (84 P)»

«Grenache, Cinsault, Syrah, Rolle and bit of Cabernet from vieilles vignes. Pink salmon color. Almonds, white peach, citrusy. Very fresh. Very good gastronimic rose.»

«Very nice and easy drinking; pale colour, but good taste, not just acidic or ‘fruity’. Lack of proper information on backlabel. »

«Good rose for a ☀️ day. Hints of yellow cherry, peach, citrus, vanilla, and lavender! Refreshing with a smooth finish. Paired well with s »

Источник



Вино Rimauresq Cru Classe Cotes de Provence AOC Domaine de Rimauresq 2019 0.75л

Domaine de Rimauresq

гренаш, сенсо, роль (верментино), сира, мурведр, тибурен, кариньян

Cotes de Provence AOС

Деловой обед, Подарок ценителю, Фуршет

Количество в упаковке

В самом сердце Прованса, недалеко от Тулона, расположились 60 гектаров виноградников винодельческого хозяйства Domaine de Rimauresq (Домен де Римореск заимствует свое имя у Rivière des Maures – «реки мавров», протекающей по территории хозяйства). Здесь, на уникальных почвах, состоящих из сланца, кварцевого песчаника, гальки и глины выращивают девять благородных сортов винограда: гренаш, кариньян, каберне совиньон, роль, сенсо, мурведр, тибурен, уни блан. Особенный микроклимат с влиянием ветра мистраль, расположение виноградников на высоте 140-190 м над уровнем моря являются частью исключительного терруара Domaine de Rimauresq, позволяющего производить как великолепные розовые так и белые и красные вина. Гордость Domaine de Rimauresq – гравитационная винодельня, позволяющая винограду и виноградному суслу перемещаться под силой собственной тяжести. Современный погреб на 500 гл оборудован системой микроклимата, создающей идеальные условия для выдержки и созревания вина.

Ручной сбор винограда ранним утром для профилактики окисления ягод. Деликатное дробление и предферментационная мацерация при низких температурах. Декантация для отделения сока от мезги и стабилизация. Алкогольная ферментация в емкостях из нержавеющей стали при низких температурах в течение 2-3 недель. Кратковременная выдержка на осадке. Оклейка и фильтрация.

Коллекция трендовых и редких вин в современном и вместе с тем аутентичном стиле. Их производят небольшие хозяйства и потомственные виноделы. Так рождаются терруарные и неординарные вина, часто органические и биодинамические, не зависящие от принятых стандартов и оценок критиков.

Почвы: сланцевые породы, кварцевый песчаник, галька. Средний возраст лоз – 30 лет.

Вино блестящего персиково-розового цвета, с нежным ароматом малины, розового грейпфрута, белых цветов с пряными нотами. Сочный сбалансированный вкус садовых ягод, выразительная кислотность и свежее послевкусие с пикантной цитрусовой горчинкой.

Рекомендуется подавать как аперитив, или к легким закускам из лосося, гребешков, креветок, блюдам из ягнятины.

«Wild strawberry. Striking minerality. Refreshing but still a very dense concentrated flavour profile. My first cru classe cote de Provence. 17 more to go.»

«Easy at the start, wild strawberries, lavender, cassis and raspberries — quite good for very easy drinking wine (perhaps for a summer’s night).»

«Tasty red from the Provence. It’s a concentrated, full bodied wine with lots of fruit and peppery notes. Flavor is long and deep.»

«One of the best Provençal rose wines I’ve tasted; lean fresh bright, slightly herbal and raspberry, delicate elegant and long. Very classe indeed.»

«This is wine, not just a rosé! Probably the best rosé there is out there. An extremely long after taste and the perfect wine to drink with a bouillabaisse in Marseille.»

«Un joli Provence rouge avec une belle complexité et une belle longueur. A découvrir ! A nice red Provence with a beautiful complexity and a beautiful length. To discover !»

«Exactly as the wine maker describes the wine: floral and fruitful nose. Velvet soft. Elegant. Wonderful length. Every tiny little detail perfectly balanced. A bottle full happiness!»

«This review applies to the red wine — seems the wines are a bit mixed up. Dark red colour with a rather filling nose of blackberries, elderberries, leather, and sweet liquorice. Hints of cedar wood and something peaty. Remarkably discrete tannins and acidity without leaving the impression of being to the sweet side or jammy. Red fruits, cranberries, blackberries, and bitter chocolate. Hints of wet oak and a flowery whiff — lavender? Went perfect with lamb shanks.»

Читайте также:  Свидетельство рождения для кота

«From my Aix-en-Provence acquisitions. Amazingly tasty after all this time. Held up well. A touch of old cave flavor and nose, but still some prune/plum left. Somewhat reminiscent of an Amarone even. Very surprised and impressed.»

«(3,9) Rimauresq don’t just do nice rosés, but very good reds too. Smell of brambles, plums, hint of fur, cooked fruits. Medium(+) tannins. Flavours include a lot of brambles, plums, cherries, hint of spices, hint of coffee, black olives, garrigue. Syrah, Grenache, Mourvèdre and Carignan. No use of oak. @Arentz Wijnhandel, tasting at Berg en Dal»

«A little rustic, showing its age in intense herbs (Romarin and sage) and a very slightly jammy quality of fruit. But it works very well: a southern fruit compote of wild berries and herbs, with dashes of liquorice and rhubarb. Nicely rounded, with pleasing grip and acidity. Rustic, but classy.»

«Medium intensity aromas of strawberry, raspberry, dried raspberry, red apple, pear. Developing. Dry, medium + acidity, low tannins, medium alc, medium body, medium + flavours of raspberry, apple, pear, strawberry, lolipop, lemon zest bitterness. Medium + finish.»

«Very pale salmon color which bodes well for my preferred roses. Good crisp acidity, somewhat steely . Fruit is well balanced by acidity. Very enjoyable, inexpensive. One of the better roses around. Great for aperos, picnics. Buy 2! (Or more)»

«No light one although the color is very pale. Pleasant minerals. Asks for a dish, like fish or chicken. Great wine!»

«Best rosé I had in a long time. Not too fond of rosé in general, but this is delicious. Ripe fruit, thick, lychee.»

«Gorgeous mild acidity. Clean and crisp. So delicious.»

«Fragrant nose. Strawberries with tart forest fruits on the palate. Great on a 30+ C day!»

«As expected. Light rose and elegant. Grapefruit. Tart strawberry. A hint of bitterness.»

Источник

Вино «Rimauresq» Cru Classe Rose, Cotes de Provence AOC, 2019

Винтажи и объемы

Интересные разделы:

Отзывы о покупке «Rimauresq» Cru Classe Rose, Cotes de Provence AOC, 2019

Дегустационные заметки

У вина светло-розовый цвет.

Вкус вина мягкий, округлый, сбалансированный, с фруктово-ягодными оттенками и утонченной кислинкой в свежем послевкусии.

Вино демонстрирует освежающий, гармоничный аромат, сотканный из нот клубники, малины, вишни, цитрусовых и трав.

Вино гармонично сочетается с закусками, макаронами, рисом, морепродуктами, рыбой и блюдами восточной кухни.

Интересные факты

«Rimauresq» Cru Classe — розовое сухое вино, в производстве которого используется виноград сортов Гренаш, Сенсо, Сира и Тибурен, произрастающий на виноградниках Domaine de Rimauresq. Почва состоит из сланца, слюды, кварца и песка, средний возраст лоз составляет 30 лет. Сбор урожая осуществляется рано утром, пока температура воздуха не достигла максимума. На винодельне ягоды подвергаются бережному прессованию с последующей холодной ферментацией в чанах из нержавеющей стали. Перед бутилированием вино проходит легкую фильтрацию.

О производителе

Domaine de Rimauresq — винодельческое хозяйство, расположенное в сердце Прованса, у подножия Notre Dame des Anges. Название винодельни происходит от реки Real Mauresque, протекающей вдоль виноградников поместья. В 1882 году, после нашествия филлоксеры, началось восстановление виноградников, а в 1885 году Домен де Римореск получает серебряную медаль в Toulon «За восстановление виноградников и высокое качество вин».

В 1955 году Domaine de Rimauresq становится одним из первых членов клуба Крю Классе. С 1988 года управление поместьем находится в руках семьи Wemyss. На сегодняшний день продукция хозяйства пользуется популярностью и успехом как в Провансе, так и за пределами Франции.

Источник

Вино Rimauresq Cru Classe Cotes de Provence AOC Domaine de Rimauresq 2019 0.75л

Domaine de Rimauresq

гренаш, сенсо, роль (верментино), сира, мурведр, тибурен, кариньян

Cotes de Provence AOС

Деловой обед, Подарок ценителю, Фуршет

Количество в упаковке

В самом сердце Прованса, недалеко от Тулона, расположились 60 гектаров виноградников винодельческого хозяйства Domaine de Rimauresq (Домен де Римореск заимствует свое имя у Rivière des Maures – «реки мавров», протекающей по территории хозяйства). Здесь, на уникальных почвах, состоящих из сланца, кварцевого песчаника, гальки и глины выращивают девять благородных сортов винограда: гренаш, кариньян, каберне совиньон, роль, сенсо, мурведр, тибурен, уни блан. Особенный микроклимат с влиянием ветра мистраль, расположение виноградников на высоте 140-190 м над уровнем моря являются частью исключительного терруара Domaine de Rimauresq, позволяющего производить как великолепные розовые так и белые и красные вина. Гордость Domaine de Rimauresq – гравитационная винодельня, позволяющая винограду и виноградному суслу перемещаться под силой собственной тяжести. Современный погреб на 500 гл оборудован системой микроклимата, создающей идеальные условия для выдержки и созревания вина.

Читайте также:  Кот по имени хьюго

Ручной сбор винограда ранним утром для профилактики окисления ягод. Деликатное дробление и предферментационная мацерация при низких температурах. Декантация для отделения сока от мезги и стабилизация. Алкогольная ферментация в емкостях из нержавеющей стали при низких температурах в течение 2-3 недель. Кратковременная выдержка на осадке. Оклейка и фильтрация.

Коллекция трендовых и редких вин в современном и вместе с тем аутентичном стиле. Их производят небольшие хозяйства и потомственные виноделы. Так рождаются терруарные и неординарные вина, часто органические и биодинамические, не зависящие от принятых стандартов и оценок критиков.

Почвы: сланцевые породы, кварцевый песчаник, галька. Средний возраст лоз – 30 лет.

Вино блестящего персиково-розового цвета, с нежным ароматом малины, розового грейпфрута, белых цветов с пряными нотами. Сочный сбалансированный вкус садовых ягод, выразительная кислотность и свежее послевкусие с пикантной цитрусовой горчинкой.

Рекомендуется подавать как аперитив, или к легким закускам из лосося, гребешков, креветок, блюдам из ягнятины.

«Wild strawberry. Striking minerality. Refreshing but still a very dense concentrated flavour profile. My first cru classe cote de Provence. 17 more to go.»

«Easy at the start, wild strawberries, lavender, cassis and raspberries — quite good for very easy drinking wine (perhaps for a summer’s night).»

«Tasty red from the Provence. It’s a concentrated, full bodied wine with lots of fruit and peppery notes. Flavor is long and deep.»

«One of the best Provençal rose wines I’ve tasted; lean fresh bright, slightly herbal and raspberry, delicate elegant and long. Very classe indeed.»

«This is wine, not just a rosé! Probably the best rosé there is out there. An extremely long after taste and the perfect wine to drink with a bouillabaisse in Marseille.»

«Un joli Provence rouge avec une belle complexité et une belle longueur. A découvrir ! A nice red Provence with a beautiful complexity and a beautiful length. To discover !»

«Exactly as the wine maker describes the wine: floral and fruitful nose. Velvet soft. Elegant. Wonderful length. Every tiny little detail perfectly balanced. A bottle full happiness!»

«This review applies to the red wine — seems the wines are a bit mixed up. Dark red colour with a rather filling nose of blackberries, elderberries, leather, and sweet liquorice. Hints of cedar wood and something peaty. Remarkably discrete tannins and acidity without leaving the impression of being to the sweet side or jammy. Red fruits, cranberries, blackberries, and bitter chocolate. Hints of wet oak and a flowery whiff — lavender? Went perfect with lamb shanks.»

«From my Aix-en-Provence acquisitions. Amazingly tasty after all this time. Held up well. A touch of old cave flavor and nose, but still some prune/plum left. Somewhat reminiscent of an Amarone even. Very surprised and impressed.»

«(3,9) Rimauresq don’t just do nice rosés, but very good reds too. Smell of brambles, plums, hint of fur, cooked fruits. Medium(+) tannins. Flavours include a lot of brambles, plums, cherries, hint of spices, hint of coffee, black olives, garrigue. Syrah, Grenache, Mourvèdre and Carignan. No use of oak. @Arentz Wijnhandel, tasting at Berg en Dal»

«A little rustic, showing its age in intense herbs (Romarin and sage) and a very slightly jammy quality of fruit. But it works very well: a southern fruit compote of wild berries and herbs, with dashes of liquorice and rhubarb. Nicely rounded, with pleasing grip and acidity. Rustic, but classy.»

«Medium intensity aromas of strawberry, raspberry, dried raspberry, red apple, pear. Developing. Dry, medium + acidity, low tannins, medium alc, medium body, medium + flavours of raspberry, apple, pear, strawberry, lolipop, lemon zest bitterness. Medium + finish.»

«Very pale salmon color which bodes well for my preferred roses. Good crisp acidity, somewhat steely . Fruit is well balanced by acidity. Very enjoyable, inexpensive. One of the better roses around. Great for aperos, picnics. Buy 2! (Or more)»

«No light one although the color is very pale. Pleasant minerals. Asks for a dish, like fish or chicken. Great wine!»

«Best rosé I had in a long time. Not too fond of rosé in general, but this is delicious. Ripe fruit, thick, lychee.»

«Gorgeous mild acidity. Clean and crisp. So delicious.»

«Fragrant nose. Strawberries with tart forest fruits on the palate. Great on a 30+ C day!»

«As expected. Light rose and elegant. Grapefruit. Tart strawberry. A hint of bitterness.»

Источник